Birinci basamak tedavilerden fayda göremezsek ikinci basamak tedavi olan iğne tedavisine geçiyoruz.
Ağızdan ilaç aldığımız zaman sertleşme olabilmesi için cinsel istek olması gerekir. İğne tedavisinde penise ilacı yaptıktan sonra istek olsa da olmasa da kendiliğinden bir sertleşme olabiliyor.
Tek başına papaverin kullanımı artık önerilmemektedir. Artık üçlü kombinasyonlar kullanılmaktadır. Bunun temel sebebi ilacın ilaçların yan etkilerini azaltmak ve başarısını yükseltmek papaverin. Örneğin papaverin tek başına kullanılırsa %40 başarı sağlar, fakat üçlü kombinasyon şeklinde kullanılırsa bu oran yüzde 85’e kadar çıkabiliyor. Yine papaverin uzamış sertlik yani geçmeyen sertlik yapma oranı yüzde 7,6 iken, üçlü kombinasyonda kullanıldığı zaman bu oran yüzde 3’e kadar kullanabiliyor.
Kimler kullanamaz? Örneğin kan hastaları, kan sulandırıcı kullanan hastalar, kanama bozukluğu olan hastalar. Yine el becerisi olmayan hastalar, enjeksiyon fobisi olan hastalarının bu ilaçları kullanmasını önermiyoruz.
İlaçların yan etkileri var mı? Evet var. En sık gördüğümüz yan etki, uzamış sertlik elde etme. Uygun dozda yapılırsa bu durum çok nadir yaşanır. Bir diğer durum iğne yapılan yerde kireçlenme ya da fibröz dediğimiz değişiklik. Bu durum tedaviyi bırakmak için en önemli sebeptir.
Kullanım Şekli Nasıl? İlişkiden 10 dakika önce penise, daha önceden belirlenen dozda yapılır. Etkisi yaklaşık 1-2 saat sürer. Genellikle haftada bir ya iki kez kullanılması ama daha çok bir kez kullanılmasını öneriyorum. Sağ ya da soldan yapılması bir şey fark edilmiyor. Orada da bir sefer sağdan bir sefer soldan olursa daha iyi.
Penise iğne tedavisinde temel noktasında hastanın iyi bir eğitim olması çünkü penisin her noktasında uygulanabilen bir tedavi değil. Penisin belirli noktalarına uygulanıyor. Bunun eğitimini alması gerekir hastanın. Doz ayarlaması çok önemli çünkü çok yüksek doz verirsek yan etkileri ortaya çıkıyor. Düşük dozda kalırsak da bu sefer sertleşmeye yeterince gerçekleşmiyor.
Penise iğne tedavisi gerçekten oldukça etkili bir tedavi aslında. Protez tedavisinden önce yani köprüden önce son çıkış gibi düşünebiliriz. Eğer bu tedavi başarısız olursa protez yapılması gerekir
Bizi Takip Edin